CSAK TOVÁBBÉRTÉKESÍTÉSRE - NAGYKER - MAGÁNSZEMÉLYEKNEK ALKOHOLNET.HU
Alkoholnet nagyker

rendeles@alkoholnet.hu

+36304990868

Kategóriák
Alkoholnet nagyker

rendeles@alkoholnet.hu

+36304990868

  • Kategóriák
    • Akciók
    • Champagne / Habzó
    • Gin
    • Tonic
    • Pálinka
    • Rum
    • Tequila
    • Vodka
    • Whisky
    • Likőrök
    • Bor
    • Cognac
    • ZALTO
    • Brandy
    • Sör
    • Egyéb
  1. Bor
  1. Bor

Gekkeikan Sake (0,72L 14,5%)

Cikkszám: 
6113565734
Gekkeikan Sake (0,72L 14,5%)
4 487 Ft Br. 5 699 Ft
A szaké a japánok nemzeti itala, amely rizs erjesztésével készül. Bár sokszor rizsbornak hívják, az előállítási folyamat alapján inkább a sörökhöz hasonlít. A szőlőben ugyanis természetes módon van jelen a cukor, amelyet erjesztéssel át tudnak alkohollá alakítani. A szaké illetve a sör (és minden gabonából nyert ital) készítésekor először a keményítőt kell átalakítani cukorrá, és aztán azt alkohollá. Amíg viszont ez a folyamat a sör (és a whisky) esetében két elkülönített lépésben történik (ti. cefrézés és erjesztés), addig a szaké esetében ez egyetlen folyamat részeként megy végbe.

A szaké készítéséhez három alapanyag szükséges: víz, rizs és kodzsi. A szaké 80%-át víz teszi ki, ezért elengedhetetlenül fontos a minél tisztább, jó minőségű víz. A kodzsi egy penészgomba, amely beindítja az erjedést. Természetesen a rizsnek van a legnagyobb hatása a végtermékre. Minősége és fényezésének foka dönti el a szaké fajtáját és ízét. A fényezés során a rizs külső részét távolítják el, ez ugyanis zsírokat és fehérjéket tartalmaz, amelyek rontanák az ital minőségét. A szakét különböző kategóriákba sorolják, attól függően, hogy a rizsszem mérete mekkora marad az eredetihez képest a fényezés után. A leggyengébb minőségű szaké esetében ez több mint 70%, a szuper-prémium ital készítésekor viszont az eredeti rizsméret kevesebb, mint 50%-a marad meg.

Készítésekor a három alapanyagot jól átgyúrják, egy hónapig kádban erjesztik, amely által 11%-os alkoholtartalmú ital jön létre, a motó. Ehhez az alapanyagok egy újabb adagját adják hozzá, és még egy hétig erjesztik, majd egy hét pihentetés és a szűrés után palackozzák. Vannak hordóban érlelt szakék is, melyeket, ha megfelelő időben palackozzák le, akkor simává, lágyabbá és gazdagabbá válnak.

Hagyományosan a szakét melegen szolgálják fel, de ma már sok szakértő véli úgy, hogy a legjobb minőségű szaké enyhén lehűtve nagyobb élvezetet ad, ezért igencsak elterjedt hűtve történő fogyasztása.

A Gekkeikan manufaktúrát - nem tévedés -1637-ben alapította Jiemon Okura, és egyike a világ legidősebb vállalatainak. Neve a szó szoros értelmében azt jelenti: babérkoszorú.
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Officesport Kft.
  • 1064 Budapest, Izabella utca 81.
  • +36304642731
  • rendeles@alkoholnet.hu
  • Akciók
  • Champagne / Habzó
  • Gin
  • Tonic
  • Pálinka
  • Rum
  • Tequila
  • Vodka
  • Whisky
  • Likőrök
  • Bor
  • Cognac
  • ZALTO
  • Brandy
  • Sör
  • Egyéb
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.